Підсумки і перспективи ревізії

Засідання Колегії контрольно-ревізійного управління в Київській області було присвячене підсумкам роботи за минулий рік, а також пріоритетним завданням на перше півріччя 2005 року.

Начальник управління О.Андрюшенков зазначив, що торік перевірено 1222 підприємства, установи й організації, з яких 802 бюджетні. Виявлено незаконні й нецільового призначення витрати, недостачі коштів і матеріальних цінностей на суму 8 млн. 291 тисяча грн., з яких 4 млн. 733 тисячі грн. – кошти державного бюджету. Встановлено також 190 випадків недоотримання фінансових ресурсів.

За результатами 200 ревізій та перевірок матеріали передано до правоохоронних органів. Складено 590 протоколів про адміністративні правопорушення, на підставі яких до відповідальності притягнуто 505 посадових осіб.

Нині заплановано ревізії та перевірки використання коштів в органах виконавчої влади, на підприємствах, в установах та організаціях області.

За завданням ГоловКРУ України обласне управління візьме участь у перевірках дотримання законодавства у процесі використання майна ВАТ «Укртелеком» за 2002 – 2004 роки, на підприємствах житлово-комунального і сільського господарства, капітального будівництва області. Ефективність використання коштів на проведення фізкультурно-спортивних заходів для реабілітації інвалідів перевірятимуть в обласному центрі «Інваспорт». У полі зору – також кошти районних відділень фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Завітають ревізори до обласного та районних Центрів зайнятості, до Спеціалізованої медично-соціальної частини №16 м.Чорнобиля, до відділення Антимонопольного комітету, до районних підрозділів Ощадбанку області, де перевірять порядок видачі низки компенсаційних виплат.

Не обійдуть увагою й виконання Національної програми розвитку малого підприємництва й приватного сектора, збереження історико-культурної спадщини, технічного переобладнання підприємств із видобутку кам’яного вугілля. Буде проведено аудиторське дослідження, здійснено комплексні ревізії виконання бюджетів семи районів області, зокрема Володарського, Фастівського, Білоцерківського.