Коли лава запасних порожня

«Сьогодні граємо в міні, а завтра у великий баскетбол» – таке гасло Першого фестивалю міні-баскетболу, який відбувся в столичному спортивному комплексі «Авангард».

– Міні-баскетбол не потребує великого вкладання грошей, – зазначає голова оргкомітету фестивалю Ігор Чорногрицький. – Водночас влаштування фестивалю для дітей дуже важливе, адже діти цього віку не задіяні в секціях. Ми не хочемо втрачати чотири роки в спортивній кар’єрі майбутніх баскетболістів, тому в нас займаються діти до 12 років. На цьому фестивалі грають хлопці 1994-95-х років народження.

Міні-баскетбол відрізняється від свого «старшого брата» меншим м’ячем та скороченими п’ятихвилинними таймами (один поєдинок – чотири тайми). Окрім того, один гравець може брати участь лише у двох таймах, а отже, всі десять баскетболістів гратимуть і лава запасних спорожніє.

Дванадцять команд Києва та столичної області пройшли чимале випробування – вісім конкурсів міні-баскетболу.

Переможцем фестивалю стала команда «Бон лайф», яка представляла спортивний комплекс «Авангард» (ця команда найвищих баскетболістів перемогла й у конкурсі з міні-баскетболу). Друге місце на фестивалі посіли «Дракони», а третє виборола «Форза» (у конкурсі з міні-баскетболу друге місце вибороли «Соколята», а третє – «Фонза»). Саме представники цих команд отримали відзнаки (перехідний кубок та медалі) з рук легенди українського баскетболу – Олександра Волкова. Чи є краща нагорода для юних баскетболістів?