Будинок залишається у мріях

Учора мерію пікетувала група киян, які через непослідовність рішень Київради нібито втратили право на отримання житла. Спочатку була виділена під спорудження житлового будинку земельна ділянка на проспекті Правди, 80-82, а потім через протести  мешканців прилеглих до будмайданчика багатоповерхівок Київрада скасувала своє попереднє рішення.

Ось лише дві історії із 150, які могли розповісти ті, хто втратив надію в найближчі роки отримати квартиру. Сім’я Губіних із трьох осіб мешкає в гуртожитку, на площі в 15 квадратних метрів. Заради восьмирічної дитини батьки вирішили обзавестися просторішим помешканням. Олександра Губіна розповіла «ВК», що рідним сподобався проект будинку, розташованого на околиці міста, на екологічно чистій території, де недалеко є озеро, ліс. Вирішили придбати там квартиру. Родичі під кредит заставили майно і зробили в будівництво перший внесок у 10 тисяч доларів. Тепер упродовж 10 років доведеться виплачувати борг. Помісячне погашення становить 80 відсотків від бюджету сім’ї. У нову квартиру мали б вселитися у другому кварталі 2006 року.

Родина Симоненків також втратила шанс поліпшити свої житлові умови. Вісім душ, з яких троє – інваліди першої та другої груп, щодня ділять між собою аж 16 квадратних метрів кімнати. Тобто на кожного з них припадає по два метри, як на кладовищі. Надії на свої 100 метрів житла не втрачають. Навіть бабуся-інвалід Віра Фокіївна на милицях прийшла до стін мерії відстоювати своє право. Ця сім’я продала помешкання, взяла кредит і вклала гроші у кращі перспективи, які, схоже, стають ілюзорними.