Володимир Яловий: «Деякі пікети – то бізнес-проекти»

Ми попросили заступника Київського міського голови-секретаря Київради Володимира Ялового висловити свою думку щодо вчорашньої акції протесту під стінами мерії.

– Біля Київради сьогодні зібралося 14 пікетів, а загалом по місту їх 29, – сказав Володимир Борисович. – Безумовно, можна по-різному ставитися до них. Адже ми знаємо, що деякі пікети – то різні бізнес-проекти, організовані, аби таким методом тиску на міську владу домогтися своїх «шкурних» інтересів. Але 10 груп людей захищають свої інтереси. Зокрема йдеться про Сінний ринок. Київрада ухвалила рішення зберегти його як пам’ятку архітектури, а інтереси людей, які торгують на ньому, будуть захищені. Щодо конфлікту на вулиці Старонаводницькій (наша газета писала про це 23 лютого. – К.К.), ми знаємо, що там ведуться підготовчі роботи для будівництва. Рішення про це свого часу ухвалило управління справами Президента України. Не знаю, чи бере участь у цьому проекті Печерська райдержадміністрація. Що робити з цією ділянкою, вирішать відповідні депутатські комісії та столична держадміністрація.

Щодо інших пікетів, то вимоги висуваються різні. Скажімо, одні пікетувальники протестують проти скорочення електротранспорту в місті. Хоча всім відомо, що останніми роками відкрито десятки нових тролейбусних маршрутів. Є пікети, пов’язані з виборами до Київради по 60-му виборчому округу, де ведеться політична боротьба. Там понад 30 кандидатів у депутати міської ради, і кожен обирає свою форму агітації. Зокрема й приведення під мерію пікетів та мітингування перед Київрадою. Не хотілося б, щоб нас захлинула вулична демократія. Адже в деяких випадках пікетувальники порушують закони, заважають перехожим, перекривають вулиці, блокують вхід до міської ради. До честі Київради, ми свої помилки виправляємо, і кияни про це знають.