Сезон Шумана – у Києві

У рамках святкування 10-річчя Симфонічного оркестру при Національній філармонії на 141-й концертний сезон створили абонемент №10. Він присвячується творчості великого німецького композитора Роберта Шумана і його сучасникам.

Оплесками вітали меломани виступ Симфонічного оркестру, що 28 січня відкрив абонемент концертом із творів Роберта Шумана та Фелікса Мендельсона. Як трепетно й задушевно зіграли Першу симфонію Р.Шуберта «Весняну» – лірично-співочу, в якій «голос серця, яке боязко тріпоче, молить, довірливо відкриває себе».

А 18 лютого в концерті цього ж абонемента оркестр поряд із творами Карла-Марія Вебера виконав симфонію №2 Шумана.

Відбудеться п’ять концертів із цього циклу. Наступний – 18 березня, де прозвучить музика Брамса і Симфонія №3 Шумана.

Симфонічний оркестр під орудою заслуженого діяча мистецтв України Миколи Дядюри зриває оплески і на концертах власне скрипкової і фортепіанної музики. Завтра, 25 лютого, в Національній філармонії – великий концерт оркестру-ювіляра разом із солістами – Михайлом Овруцьким (скрипка) та Інгою Мартиновою (сопрано). У програмі – перлини світової класики. Концерт для скрипки з оркестром ре мажор П.Чайковського та Симфонія №4 соль мажор видатного австрійського композитора Г.Малера.

Чекаємо великого свята для душі, бо ж Симфонічний оркестр Національної філармонії – один із найкращих колективів України. Його захоплено вітали і в країнах Європи, і в Туреччині та Кореї. Симфонічний оркестр полюбили і ми, кияни. Бо його музика захоплює і несе найвищі ідеали. Хоч би скільки слухав, на ці зустрічі-концерти хочеться приходити ще і ще.