Крайніх об’єднав «спільний ворог»

Нова опозиція, яка називає себе народною, м’яко кажучи дивує. Бо об’єднання радикально правого «Братства» і крайньої лівої Прогресивної соціалістичної партії – це, погодьтеся незвично. А тут ще й Тарас Чорновіл до них приєднався, але не як представник Віктора Януковича чи «Регіонів України», а сам по собі. Разом сили провели акцію проти інтеграції нашої держави до НАТО. Приводом став візит Віктора Ющенка до Брюсселя.

Нечисленний натовп новоспечених опозиціонерів пікетував Секретаріат Президента. Дійство відбувалося за звичним сценарієм: звучали слогани типу «НАТО геть!», Ющенка називали ставлеником США, спалили прапор Північноатлантичного альянсу.

Навіть під час акції відчувалося, наскільки різними є нові союзники. У той час, як представники християнських організацій Московського патріархату йшли хресними ходом і критикували більшовицький заколот, Наталя Вітренко ратувала за ліву ідею, проти НАТО, ЄС, МВФ і СОТ. Тарас Чорновіл не виключає співпраці з європейськими структурами. Дмитро Корчинський узагалі вважає нову силу частиною світового фронту антиглобалістів.

Опозиціонери кажуть, що об’єдналися проти спільного ворога. Серед можливих союзників бачать партії «Регіони України» та СДПУ(о). Поки що ж інтереси їх у парламенті захищатиме лише пан Чорновіл. Як зазначив Дмитро Корчинський, депутат «витягуватиме наших людей, якщо хтось загримить».