Другорядні заходи безпеки

У нашій публікації «А про безпеку не подбали» («ВК» від 17.01.2005 р.) йшлося про те, що пішохідний перехід від станції метро «Сирець» до тролейбусної зупинки у бік Нивок розташовано вкрай невдало. Тому пасажири наражаються на небезпеку, коли переходять вулицю Щусєва.

Ситуацію прокоментував заступник начальника Головного управління транспорту, зв’язку та інформатизації КМДА Валерій Швидкий. У листі, зокрема, йдеться: «Існуюча схема організації дорожнього руху  поблизу станції метро «Сирець» встановлена відповідно до проекту першочергових заходів пуску станції метро». І далі: «…АТ «Київпроект» виконує проектні роботи щодо реконструкції транспортного вузла  поблизу зазначеної станції метро, передбачено будівництво підземного переходу».

Дозволимо собі короткий коментар. Отже, виходить, що у першочергових заходах пуску станції метро не планувалося питання безпеки пішоходів при переході вулиці Щусєва? Підземний перехід, виявляється, побудують ще невідомо коли. А що робити киянам тепер? Хоча б «зебру» для зручності нанесли на дорозі.