В оперети – іменини

«Шановні добродії! Від імені Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації прийміть щирі вітання вашому колективу з нагоди 70-річчя з дня заснування Київського академічного театру оперети.

Це визначна подія в культурно-мистецькому життя не тільки міста, а й усієї держави. Адже Київський академічний театр оперети – єдиний в Україні театр цього неповторного жанру, колиска українського мистецтва оперети.

Прагнучи високого професіоналізму, своє головне завдання театр вбачає у шанобливому ставленні до надбань класичої оперети та в пошуку новітніх форм театрального мистецтва. Тож за високий професіоналізм і великі творчі здобутки Київський театр оперети у 2004 році удостоєний звання академічного. П’ятдесят членів колективу театру висунуто на присвоєння почесних звань України, орденів, почесних відзнак Київського міського голови.

Перефразовуючи класика, який сказав, що весь світ – театр, хочеться сказати, що театр, в свою чергу, – це весь світ. Це особливий світ високого мистецтва, що вічно манить нас своєю незбагненністю. Ми закохуємось у цей світ з першого погляду і залишаємось у його полоні на все життя.

Тому з особливим піднесенням вітаємо весь колектив Київського академічого театру оперети, один із улюблених театрів киян і гостей столиці, фахівців і шанувальників мистецтва. Зичимо творчої невтомності, великої наснаги, здоров’я, щастя і злагоди».

Із привітання Київського міського голови Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА