Володимир Литвин за демобілізацію

Днями голова Верховної Ради сам завітав до журналістів, аби обговорити політичну ситуацію.

Володимир Литвин поскаржився на сплановану кампанію з його дискредитації. Ще під час революції його охоронці двічі ловили представників служби безпеки, які підслуховували спікера й стежили за ним. В одному випадку ті виправдовувалися, що ловлять якогось терориста, в другому, – що затримують бомжа, який спав біля парламенту. Спікера також звинувачували в причетності до бізнесу, намагалися пов’язати з скандалами навколо митної служби і призначення голів Дніпропетровської та Хмельницької облдержадміністрацій.

– Присягаюся, що жодного зиску з цього не мав і не маю, – зазначив Литвин.

На думку Володимира Михайловича, слід уже демобілізуватися з революційного фронту і почати активно працювати, а не з’ясовувати стосунки. Зараз важливіше внести зміни до бюджету, щоб збільшити надходження до державної скарбниці. Потребує вдосконалення і податкове законодавство, яке регулюється 200 законами і 7000 інструкціями.

Навести лад та відновити справедливість має і реприватизація. Однак у жодному разі не варто проводити її за принципом «грабуй награбоване». Адже можна не на жарт налякати потенційних інвесторів.

Нині депутатський корпус порідів, адже близько сорока парламентаріїв перейшли до виконавчої влади. Володимир Литвин закликав урядовців поквапитися із заявами про складання депутатських повноважень. Але прихід нових депутатів розкладу сил у Верховній Раді не змінить. Бо 375 парламентаріїв висловили кредит довіри уряду й таким чином підтримали Президента. Опозиція ж наразі деморалізована.