«Плати дорожче і їдь»

На замітку під такою назвою, надруковану в газеті 3 лютого цього року, надійшла відповідь за підписом першого заступника голови Голосіївської районної державної адміністрації Олександра Григоровича Незнала, в якій повідомляється, що рішення про відміну денних рейсів автобусів маршруту №43, а раніше №43-к прийнято 26 січня цього року без попередження і погодження з  райдержадміністрацією.

Уже 27 січня Голосіївська РДА направила звернення на ім’я заступника голови Київської міської державної адміністрації В.Кір’яна з проханням втрутитися та вжити термінових заходів щодо скасування цього неправомірного рішення, що обмежує права киян, які живуть у мікрорайонах Чапаївка, Конча-Заспа та інших, на належне транспортне обслуговування. Аналогічне за змістом звернення направили також до КП «Київпастранс».

За результатами вжитих заходів КП «Київпастранс» встановило нові графіки руху автобусів маршруту №43-к сполученням «Станція метро «Видубичі» – Конча-Заспа», що курсують з 6.18 до 22.45 (останній рейс від станції «Видубичі») з інтервалом руху в години пік – 19 хвилин, а в інші – 25 хвилин. Автобусний маршрут №43 сполученням «Станція метро «Видубичі» – селище Козин» працює за розривним графіком – у ранкові та вечірні години з інтервалом руху 25 хвилин, а вдень – у режимі маршрутного таксі.