Баски присоромили «королів»

Галактікос провели свій найгірший матч під керівництвом Вандерея Лушембургу. Семиматчева безпрограшна серія його команди безславно обірвалася на власному стадіоні. На початку матчу господарі ще підтримували реноме фаворита, але змагатися проти завжди налаштованих на боротьбу з ними гравцями «Атлетика» з Більбао без Зидана, Рауля, Рональдо напрочуд складно.

Лушембургу вирішив приберегти їх до матчу в Лізі чемпіонів і втратив три очки в прімейро. У середині першого тайму «королям» підіграв арбітр – він проспав взяття воріт господарів, коли після гарматного пострілу Іраоли м’яч від перекладини вдарився об землю за лінією воріт Касільяса й вилетів у поле. Роздратовані такою «неуважністю», баски влаштували мадридцям справжню кориду. Одначе забити їм вдалося по перерві – спочатку дель Орно на 57-й хвилині ударом головою відкрив рахунок, а на 72-й той самий Іраола подвоїв.

«Барселона» завдяки баскам та двом курйозним голам Деку на 16-й та 57-й хвилинах здолала «Мальйорку» і відірвалася від переслідувачів на сім очок. А суперників динамівців Києва, футболістів «Вільяреала», можна в 24-му турі прімейро нагородити призом «за волю до перемоги». Програючи після першого тайму мадридському «Атлетико» 0:2 (дублем відзначився Фернандо Торрес), по перерві вони зуміли не тільки зрівняти рахунок, але й вирвати перемогу. У «жовтих» забили Форлан і Сорін, також автоголом у складі столичної команди «відзначився» Піреа.

Інші матчі 24-го туру в прімейро: «Реал Сосьєдад» – «Севілья» – 1:0; «Малага» – «Еспаньйол» – 3:2; «Леванте» – «Сарагоса» – 0:0; «Гетафе» – «Осасуна» – 0:0; «Альбасете» – «Нумансія» – 1:2; «Бетис» – «Депортиво» – 2:0; «Расинг» – «Валенсія» – 1:0. Лідери перегонів: «Барселона» – 57, «Реал» – 47, «Севілья», «Бетис» – 41, «Вільяреал» – 40. «Валенсія» – 38, «Еспаньйол» – 38 очок. Стрільці – Ето’О («Барселона») – 17, Олівейра («Бетис») – 16, Форлан («Вільяреал») – 15 голів.