Шевченка знову травмували

І він з «МЮ» не зіграє

У матчі 25 туру серії «А» травмували Андрія Шевченка. Вже на 12-й хвилині зустрічі з «Кальярі» Андрій зіткнувся із захисником сардинійців Лоріа. Шевченка замінили одразу ж і відправили до лікарні. Попередній діагноз – зламано дві кістки біля лівого ока. Вчора йому зробили операцію. Вибув провідний гравець чемпіонату Італії та національної збірної України приблизно на двадцять днів. Утім лікарі обнадіюють, що спробують скоротити цей термін до двох тижнів.

І недарма на це сподівається тренер «россо-нері» Карло Анчелотті, адже решта 80 хвилин гри з «Кальярі» показали, що таке «Мілан» із Шевченком і що таке без нього. На що ж сподіватися його команді в матчах 1/8 фіналу Ліги чемпіонів із «Манчестер Юнайтед», якщо напад «Мілана» виглядає так беззубо. Щоправда, у матчі з «острів’янами» міланісті з різних причин не дорахувалися багатьох чільних виконавців. У стартовому складі не було Гатузо, Креспо (замінив Шевченка), Нести, а Кака вийшов на заміну лише коли стало вкрай необхідно. Анчелотті очевидно беріг футболістів до матчу з манкуніанцями, та, на жаль, не вберіг основного. Два тайми штурму воріт суперника могли закінчитися нічим, якби не фантастичне везіння «Мілана». «Кальярі», мов Пізанська вежа – важко, косо-криво, але стояв. Черговий раз дебютант серії «А» показав усій Італії, що недарма з’явився серед еліти.

Уже за хвилину після заміни Шевченка потужного удару по воротах суперника завдав Кларенс Зеєдорф – з чималими труднощами Дженнаро Йєццо витягнув м’яча. У середині тайму Зеєдорф знову змусив похвилюватися голкіпера гостей. На останніх хвилинах першої половини гри дальнім ударом відзначився Ернан Креспо, але м’яч пройшов повз стійку.

По перерві господарі не переставали атакувати, їх пришпорював результат матчу в Мессіні, де однойменна команда не піддалася Старій Синьйорі – нічия 0:0. Міланісті отримали можливість скочити вперше в сезоні на першу сходинку в турнірній таблиці. Але суперник вміло й організовано захищав підступи до своїх воріт, а часом і зухвало контратакував. Під час двох таких випадів двічі сфолив Джузеппе Панкаро, гравець, який розпочав свою футбольну кар’єру саме на Сардинії, і грав за «Кальярі» п’ять перших своїх сезонів. Отож, на 76-й хвилині він дочекався другого «гірчичника» від рефері Нельсона Абейхона і залишив «Мілан» у меншості. Міланісті ніби не відчули втрати, переклали нагляд за лівим флангом на плечі бразильця Сержиньйо й понеслися на останній штурм. Спочатку стовідсоткову можливість втратив Руй Кошта, який примудрився не влучити в порожні ворота. Потім ще й невдало пробив зі штрафного. Але щастя цього вечора, як і тиждень тому в Реджині, було на боці торішнього чемпіона. На першій доданій хвилині захисник «Кальярі» Франческо Пізано аби куди вибив м’яча після прострілу Кафу з правого флангу і потрапив на Сержиньйо, який набіг із протилежного кута штрафного майданчика. Бразильський напівзахисник свого шансу не втратив – влучно всадив під поперечину. Протести роздратованих острів’ян, які втратили жадану нічию на останніх секундах гри, буцімто Кафу випустив м’яча за лінію воріт, успіху не мали. Більше того, – арбітр вилучив Агостіні, найневдоволенішого сардинійця. Отже, «Мілан» нарешті наздогнав туринців, і навіть випередив «Юве» за різницею забитих і пропущених голів.

В іншому принциповому протистоянні, в Удіне, зустрілися третя й четверта команди перегонів. Уперта гра закінчилася шістнадцятою нічиєю «Інтера», і ніхто не скаже, що це так уже й дивно. Господарі порятували гру на останній хвилині матчу після вдалого добивання головою дебютанта серії «А» чорношкірого шведа Гоїтома, який перед тим вийшов на заміну. Таким чином «Удінезе» зберіг відставання від інтерісті в два очки і цілком має право сподіватися на Лігу чемпіонів у наступному сезоні.

Інші результати 25-го туру серії «А»: «Рома» – «Ліворно» – 3:0, «К’єво» – «Лаціо»  – 0:1, «Парма» – «Брешіа»– 2:1. «Сампдорія» – «Реджина» – 3:2, «Палермо» – «Лечче» – 3:2, «Сієна» – «Фіорентина» – 1:0, «Аталанта» – «Болонья» – 2:0.

Лідери: «Мілан», «Ювентус» – по 54 очки, «Інтер» – 43, «Удінезе», «Сампдорія» – по 41 очку. Стрільці: Монтелла («Рома») – 19,  Адріано («Інтер»), Шевченко («Мілан») – по 14 голів.