І труби, й ізолятор

Київський комбінат «Будіндустрія» почав виготовляти новинку, розроблену фахівцями підприємства, – теплогідрошумоізолятор «Еласт ЗТІ». Він дає змогу зберігати тепло, не пропускає вологи та забезпечує шумоізоляцію, може застосовуватися як при зведенні будівель, так, під час їх ремонту.

Новий ізолятор, що складається з верхнього шару – термопластичної плівки з полівінілхлоридної композиції та нижнього – нетканого матеріалу із синтетичних волокон,  будівельники використовуватимуть для внутрішніх робіт, зокрема для прокладання підлоги перед настиланням паркету. Зараз із цією метою використовують пісок і бітумізол, які, на жаль, не зберігають тепло й не здатні утримувати вологу.

Для новинки на комбінаті переобладнали лінію з виробництва лінолеуму. Як запевнив генеральний директор «Будіндустрії» Валерій Нестеров, підприємство може виготовляти 1-1,5 мільйона квадратних метрів теплогідрошумоізолятора на рік.

Перші партії свого нового матеріалу комбінатівці запропонували дрібним замовникам. Але сподіваються, що невдовзі ним зацікавляться й «Київміськбуд», «Познякижитлобуд» та інші великі компанії.

Це вже друга новинка «Будіндустрії» за останні півроку. У липні 2004-го тут почався серійний випуск труб для мікротунельного прокладання методом вібропресування.