На нас чекають справжні бої

Реалізувати мрію нашої вславленої боксерки (чемпіонки світу за версією WBF у вазі до 51 кг, чемпіонки Європи за версією WIBF у вазі до 48 кг) Аліни Шатернікової – організувати в Києві бій за звання чемпіонки світу за версією GBU з американкою Стефані Доббс взявся міський голова Олександр Омельченко. Поєдинок у Палаці спорту 24 лютого 2005 року організовує промоутерська компанія «National Box Promotion», і це перша вагома боксерська подія для столиці України в новому році.

– Без Олександра Олександровича цей бій  не відбувся б, – сказала Аліна Шатернікова вчора на прес-конференції в приміщенні Київської міськдержадміністрації. – Я не хотіла, щоб поєдинок організовували десь за кордоном,  прагнула виступати в рідному місті, тому звернулася до міського голови з проханням про підтримку.

І ось вам, кияни,  подарунок – бій, який міг би зібрати навколо рингу американських чи німецьких глядачів, буде проведено в нашому Палаці спорту. Суперниці, маємо визнати, варті одна одної. Аліну Шатернікову не треба  представляти,  всі її чудово знаємо. Тільки нагадаємо, що провела вона на професійному ринзі 17 боїв, із них перемогла в 15, – три дострокових нокаута. Американка Стефані Доббс, як розказала нам Аліна, доволі популярна в Штатах, і тому дуже досвідчена. На її рахунку майже вдвічі більше боїв – 32, проте з них вона перемогла тільки в 12. Зате в шести її суперниці припиняли боротьбу через нокаут.

Несподіванкою можна вважати й те, що цього ж вечора в Палаці спорту планується провести бій і між чоловіками. У поєдинку за титул Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA зійдуться важковаговики наш чемпіон Європи Олександр Гуров та фін Аллан Гронфорс. Він уже має досвід виступів в Україні – 22 вересня минулого року в Донецьку Гронфорс програв нашому Олексію Трофимову нокаутом у першому ж раунді.