Нафарбуємо нігті: хто краще?

Яскраво нафарбовані жіночі нігтики завжди привертають увагу. Хоч підбирати щоранку лак під колір одягу в змозі, звичайно, не кожна жінка. А діловий стиль узагалі не дозволяє такої розкоші. Тому тепер у моді французький манікюр, який за «спокійною» кольоровою гамою підходить до будь-якого стилю. Крім того, під ним можна не лише приховати недоліки нігтів, а й зберегти їхній природний вигляд.

А щоб не розгубитися при виборі лаку, апробанти Центру незалежних експертиз уже порівняли якість 9 зразків, які пропонує торговельна мережа столиці.  Шість із них було представлено в спеціальних наборах. Приміром, виробники «FlorMar» «забули» надати хоч якусь інформацію про свою продукцію доступною для споживачок мовою. Склад лаку описано на всіх упаковках, а вказати дату виробництва-реалізації та умови зберігання спромоглися не всі. Тому неможливо визначитися з терміном придатності зразків: Ledi Art, Miss Inga, Moda Young, Color Me, Revlon, FlorMar. Про наслідки ж недотримання умов зберігання поінформували лише виробники Revlon.

Не дуже люблять  деякі виробники зазначати на упаковці свої координати. На етикетках же лаків Gabrini та Color Me немає навіть назви фірми.

Як правило, лак має  швидко висихати (не довше ніж 2,5 хвилини), лягати на нігті рівно і гладенько, створюючи блискучу та стійку плівку. Однак серед протестованих поганенько сохнуть Lady Art і Miss Inga. Лаки ж Avon не зовсім рівномірно лягають на нігті. Мали апробанти зауваження й щодо таких властивостей зразків Moda Young, FlorMar і Gabrini.

І все-таки кращими при практичних випробуваннях виявилися Color Me, Oriflame і  Revlon. Вони й стали відмінниками. Avon, Lady Art, Moda Young спеціалісти оцінили на добре. Решта – трієчники.

Варто знати

Навіть короткі нігті мають привабливий вигляд, звичайно, якщо вони доглянуті. Будь-яку домашню роботу виконуйте в рукавичках. Адже усі засоби для чищення, миття посуду, а також пральні порошки руйнують нігті, змиваючи природній шар жиру.

Якщо на нігтях з’явилися білі плями, це ознака того, що в організмі не вистачає заліза і вітамінів. Нігті на ногах потребують ще більшого догляду. Адже вони піддаються постійному тиску взуття й часто деформуються.

Щоб нігті мали блиск, рекомендують протирати їх соком лимона. Але занадто захоплюватися цією процедурою не слід, інакше з’являться тріщини.

Зовнішній вигляд легко підкоригувати лаком. Покривати ним потрібно тільки після очищення нігтя від жиру. Наносячи  лак, залишайте його надлишок на краєчку флакона.
Залежно від відтінку шкіри один і той же колір   лаку матиме різний вигляд. І ніготь видаватиметься довшим або коротшим.