Скорочений термін служби узаконять

Як ми вже повідомляли, новий міністр оборони України Анатолій Гриценко порадував строковиків інформацією про скорочення термінів служби: солдатам і сержантам – до 12, матросам і старшинам ВМС – до 18, а особам із вищою освітою – до 9 місяців. У Збройних силах готові втілити цю ідею в життя уже нинішнього року, але для цього необхідна законодавча база.

У парламенті під №7058 уже зареєстровано проект закону, яким пропонується внести зміни до статті 23 Закону України «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» щодо зменшення строків служби у Збройних силах. Як зазначив його автор голова Національної ради молодіжних організацій України, народний депутат Віталій Хомутиннік, це дасть змогу вивільнити додаткові фінансові ресурси для подальшого реформування армії та переведення Збройних сил на контрактну основу.

Проект молодого депутата підтримує голова парламентського Комітету з національної безпеки та оборони Георгій Крючков і вважає, що Верховна Рада одностайно ухвалить його вже найближчим часом.