Пес «продав» свою краватку

У День святого Валентина було не протовпитися в сувенірних та квіткових крамницях. Але, виявляється, валентинчики можна було придбати не лише в крамниці чи на ринку, а й… на аукціоні. Торги, які відбулися днями у сучасному торговельному центрі на Петрівці, важко назвати буденною комерційною справою. По-перше, на продаж виставлялися речі з колекцій відомих українських модельєрів – сумки, подушки, підвіски, топи тощо. По-друге, аукціонні лоти проходили «обкатку» на моделях: деякі речі, що їх пропонували на продаж, моделі демонстрували на собі. На радість покупців (переважно чоловіків) деякі предмети гардеробу вони могли знімати з моделі самотужки (наприклад, із плеча блондинки в нічній міні-сорочці чоловікові довелося зняти напівпрозору червону накидку).

Серед лотів були оригінальні речі (червона краватка для собаки) або ж з оригінальними назвами («подушка кохання» із зображенням губ). До речі, ведучий аукціону, відомий шоумен Дмитро Оскін перш ніж зняти із пса краватку не забув запитати в нього дозволу. Пес відповів мовчазною згодою, і краватку продали за 30 у.о. Як це буває на аукціонах, одні лоти продавалися втридорога («подушку кохання» при стартовій ціні 50 у.о. купили за 150 у.о.), а інші, попри всі зусилля ведучого, так і не знаходили свого покупця (сумка за 120 у.о.).

Одяг моделей вражав не так практицизмом, як естетизмом. Приміром, оригінальним був гардероб а-ля жук-сонечко: червона сукня з великими чорно-білими плямами і з відповідною кепкою. А загалом цього вечора на подіумі домінував червоний колір: 12 із 13 моделей були вдягнуті в гарячий колір кохання.

Як відомо, професії моделі передує суворий «природний добір». Проте одній дівчині цього вечора поталанило без кастингу: із Попелюшки глядацького загалу вона перетворилася на принцесу подіуму завдяки одягу від улюбленої кутюр’є Вероніки Жанві.

Завершився святковий аукціон сюрпризом: на подіумі з’явився 35-кілограмовий торт у формі великого серця, продегустувати який вишикувалося дві черги. Щасливчикові дісталася захована у торті фішка – на подарунок у ювелірному магазині.