Ветеранам «чужих війн»

Україна відзначила День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який збігається з річницею остаточного виведення радянських військ із Афганістану. З цієї нагоди Президент України Віктор Ющенко, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Київський міський голова Олександр Омельченко, представники ветеранських організацій поклали вінки до пам’ятника афганцям.

...Пам’ять трьох тисяч двохсот українців, котрі загинули у вогні чужої війни на делекій афганській землі, в інших гарячих точках планети, вшанували також сотні киян та гостей столиці, які принесли до пам’ятника букети живих квітів.

А напередодні ветеранів – учасників бойових дій в гарячих точках планети – у Колонній залі Київської міської держадміністрації привітав заступник її голови Валерій Бідний. Від імені Олександра Омельченка він вручив їм відзнаки, грамоти та цінні подарунки. Запровадження в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав має на меті об’єднати в єдину організацію ветеранів багатьох міжнародних конфліктів. Проте практично зробити це важко – афганці, приміром, хочуть мати своє свято, бо вони, на відміну від інших миротворців, йшли у бій не за гроші...