Підземка піднімається з глибин

Цього року в Києві масштабно розбудовуватимуть метро. На відкриття нових станцій очікують жителі Голосіївського району. Лінію метрополітену буде продовжено від Либідської до Виставкового центру. У Харківському районі з’явиться станція «Харківська площа». «Житловий масив Виноградар» – так називатиметься наступна станція підземки в Подільському районі.

Сирецько-Печерська лінія нині найдовша в Києві – простягається на 20 кілометрів. А з появою станції на Виноградарі взагалі залишить далеко позаду своїх конкурентів. «Сирецька» була останньою глибинною станцією на Сирецько-Печерській лінії. Підземні роботи в напрямку Виноградаря вестимуться найбільше на десятиметровій глибині. А це означає, що часу та матеріальних ресурсів на подовження лінії метро знадобиться менше.

– Якщо зважити, що міська влада планує позбавити Виноградар у недалекому майбутньому ще й непривабливих «хрущовок», на місці яких постануть сучасні багатоповерхівки, то район має всі підстави стати одним із найпрестижніших у місті, – впевнений заступник голови КМДА Анатолій Муховиков.