«Шальке» баварців наздогнав

Хто б міг подумати, що скромненька на перший погляд «Армінія» зможе спинити надшвидкий мюнхенський потяг.  Сенсаційну перемогу над «Байєрном» вона ледь не перетворила на справжній розгром лідера бундесліги. У першому таймі Массіміліан Порселло, який замінив у стартовому складі «Армінії» травмованого Ервіна Скєлу (ми його нещодавно бачили в складі збірної Албанії), після розіграшу штрафного добив м’яча у ворота гостей. По перерві «Байєрн» на якийсь час перехопив ініціативу, все ж – лідер першості, але господарі були до цього готовими і організували кілька гострих контратак. Одна з них стала результативною – Делрон Баклі забив другий гол. Бразилець Лусіо гарматним пострілом зі штрафного на 80-й хвилині скоротив різницю в рахунку до мінімуму, подарувавши надію своїй команді бодай на нічию, але, як з’ясувалося, то був тільки гол престижу. Адже вже за три хвилини Баклі холоднокровно реалізував вихід сам-на-сам і встановив остаточний результат гри – 3:1 на користь «Армінії».

Переслідувач баварців, клуб «Шальке», суперник донецького «Шахтаря» в Кубку УЄФА, не міг не скористатися цим шансом і наголову розбив на своєму полі «Вольфсбурґ» – 3:0. Тепер футболісти з Гельзенкірхена поступаються лідеру тільки по різниці забитих і пропущених м’ячів. Ця гра відбувалася за дуже поганих погодних умов (на знімку) – була сніжна завірюха. Тож до українських морозів німцям не треба буде звикати. Господарі швидше за суперників пристосувалися до важкого поля і не залишили «вовкам» жодних шансів. Після 21-го туру на чільну третю позицію вийшов бременський «Вердер», який порадував своїх прихильників «сухою» перемогою в рідних стінах над менхенгладбаською «Боруссією». На 28-й хвилині першого м’яча у ворота аутсайдера першості забив Хант, а на передостанній – Зідан. Щоправда, не той, який за французьку «націоналку» виступає, а його однофамілець Мохаммед, єгиптянин. Леверкузенський «Байєр» Андрія Воронина переміг «Майнц» 2:0, команду, за яку минулого сезону виступав наш нападник. Андрій цього разу не забивав.

Інші матчі 21 туру в бундеслізі: «Гамбург» – «Штутгарт» – 2:1; «Герта» – «Нюрнберґ» – 2:1; «Боруссія» Дортмунд – «Бохум» – 1:4; «Фрайбурґ» – «Ганновер» – 0:0; «Кайзерслаутерн» – «Ганза» – 2:1. Лідери перегонів: «Байєрн» – 41, «Шальке» – 41, «Вердер» – 37, «Герта» – 36 очок. Стрільці: Мінтал («Нюрнберґ»), Баклі («Армінія») – 13, Клозе («Вердер») – 12, Воронин («Байєр») – 10 голів.