Михайловіч вивів «Інтер» на третє місце

Найголовніша подія ігрового дня на Аппенінах – міланський «Інтер» з рахунком 2:0 на своєму полі переміг столичну «Рому» і вийшов на третє місце в серії «А». Команда Роберто Манчіні випередила важкого середняка «Удінезе» тільки завдяки вмінню Сініши Михайловіча (на знімку) виконувати штрафні удари. Саме він нокаутував романісті по разу в обох таймах. Отож, «Інтер» як і раніше залишається єдиною командою в чемпіонаті Італії, яка досі не зазнала жодної поразки. Проте «нерро-адзурі» в 24 турах примудрилися 15 разів зіграти внічию. Недалеко від них відстала «Сієна» – у неї 13 мирних результатів. Вона і в цьому турі розійшлася бойовим миром з «Мессіною» – 2:2.

Лідери першості «Ювентус» та «Мілан» перемогли, одначе їхні перемоги не можна назвати переконливими. Стара Синьора на «Делле Альпі» мала непросте побачення з командою, яка трималася до цього дня в трійці. І хоча до 90-ї хвилини «Юве» вів у рахунку 2:0, і тільки на першій доданій хвилині гості забили гол престижу, гра для «б’янко-нері» запам’ятається надовго. Передусім тим, що ювентійці забили вже на першій хвилині гри (Ібрагімович), а по-друге, після цього «Удінезе» фактично на цілу гру притис їх до воріт і не давав дихнути, проте так і не реалізував своїх можливостей. Холодним душем для напористого середняка став несподіваний гол «індіанця» Мауро Каморанезі на самісінькому початку другого тайму. Але гості продовжували напирати на ворота Буффона і навіть забили. Однак гол арбітри не зарахували через офсайд. Але, як засвідчив повтор, жодного порушення правил не було. Якщо до нього доплюсувати той, якого «Удінезе» забив на 91-й, то могла б вийти цілком логічна нічия.

«Мілан» в гостях, на півдні, грав з «Реджиною», яка цього сезону демонструє таки гарний футбол, і йшла до 24-го туру восьмою. Міланці, мабуть, не встигли ще отямитися після матчів за свої національні збірні, особливо бразильці, які на тижні побували аж в Гонконгу, і де переграли тамтешню збірну з рахунком 1:7. За умов відверто препоганої гри «россо-нері» таки вдалося перемогти. Просто чудового м’яча закинув за комірець своєму голкіперу на 38-й хвилині захисник «Реджини» Дзамбоні. Таким чином двоочкова перевага «Юве» над «Міланом» збереглася до наступної неділі.

Інші результати 24-го туру серії «А»: «Лаціо» – «Аталанта» – 2:1; «Ліворно» – «Сампдорія» – 1:0; «Лечче» – «К’єво» – 3:0; «Фіорентина» – «Парма» – 2:1; «Брешіа» – «Кальярі» – 2:0; «Болонья» – «Палермо» – 1:1. Лідери: «Ювентус» – 53, «Мілан» – 48, «Інтер» – 42, «Удінезе» – 40, «Сампдорія» – 38 очок. Стрільці: Монтелла («Рома») – 18, Шевченко («Мілан»), Адріано («Інтер») – по 14 голів.