Екран широкий, бар сучасний

Читачка «Вечірки» Світлана Павленко поцікавилася, чому не розповідаємо про кінотеатр імені Тараса Шевченка, адже він уже другий місяць працює після тривалого ремонту. Задовольняємо пропозицію читачки.

...Обдерті стіни із загальновідомими написами «Тут був…» та «Оля+Юра=…», які при всіх «інтелектуальних» потугах не можна долучити до естетики графіті. Побиті вікна, через які бомжі освоїли шлях «з вулиці до «хати». Саме в такому стані зустрів 190-річчя від народження Кобзаря столичний кінотеатр імені Тараса Шевченка. Але, на щастя, час «руїни», що тривав 10 років, для нього минув.

2004 року міська влада взялася за реставрацію кінотеатру ім.Тараса Шевченка на вулиці Вишгородській, і вже 30 грудня мешканці змогли подивитися там мультик «Пінокіо» та фільм «Забуте».

Відреставровано три мозаїки, зокрема й центральну – зображення Тараса Григоровича. Як зазначила адміністратор Наталія Яковенко, при яскравому освітленні завдяки грі світла й тіні на одній із мозаїк бандуристи ніби перебирають струни бандури. Щоправда, поки що вони змушені «грати» в напівтемряві – нової люстри ще немає. На 100 відсотків кінотеатр не готовий – зовнішні стіни недофарбовано. Як зізнається Наталія Яковенко, дехто ніяк не може звикнути до того, що заклад культури – це не місце для парканного розпису, відтак час від часу доводиться зафарбовувати різноманітні написи на стінах.

Нині глядачів радує оновлений зал: екран став ширшим, встановлено звичну для столичних кінотеатрів система Dolby. Зменшено кількість місць (нині їх 352), замість звичайних лавок – комфортні крісла.

На другому поверсі розміщено стилізований під «юкрейн-етнік» бар.

Офіційне відкриття оновленого кінотеатру планують на початок березня, напередодні Шевченківських свят, однак жителі масиву, особливо молодь, уже протоптали сюди стежину: адже квитки тут дешеві, а для перегляду всім класом – майже на дурняк.

Афіша кінотеатру імені Тараса Шевченка поки що не відрізняється від столичних «колег» – строката голівудська мозаїка. Маємо надію, що незабаром знайдеться місце і для українського кінематографа.