За відвагу – медалі

Старший солдат Анатолій Філіпцов і рядовий Олександр Прохоров, згідно з наказом  начальника прикордонної застави, несли службу біля селища Мисове, що в Криму.

Воїни уважно спостерігали за човнами на воді, бо хвилювання поверхні моря сягало 3 – 4 балів. Раптом одне суденце зникло. Прикордонники кинулися на берег, знайшли човна і на веслах дісталися потерпілих. Вони підняли на борт чоловіка і жінку, яка від переохолодження вже знепритомніла. Анатолій Філіпцов за допомоги радіостанції зв’язався із черговим по заставі, який викликав на берег бригаду «швидкої». Життя потерпілих було врятовано.

Днями від імені керівника МНС заступник начальника головного управління відомства в Автономній Республіці Крим полковник Олег Поваляшко в урочистій обстановці вручив прикордонникам відомчі нагороди – медалі «За відвагу в надзвичайних ситуаціях».

Як повідомляє співробітник прес-центру Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Сергій Піддубний, минулого року воїни з’єднання врятували на воді 67 осіб, 9 плавучих засобів – човни і яхту.