Анатолій МУХОВИКОВ: «Околиці Києва перетворимо на парки»

Як ми вже повідомляли, рішенням Київради на територіях, що належать Межигірському, Київському та Пуща-Водицькому лісництвам, буде розплановано ландшафтний парк. Великий за площею – до 2000 гектарів – він матиме відповідну назву: Межигірсько-Пуща-Водицький регіональний ландшафтний парк.

Київський міський голова Олександр Омельченко з цього приводу зазначив, що на 2006 рік треба буде передбачити в бюджеті мільйонів сто, щоб зробити такий парк, як, приміром,  парк Перемоги чи Царський сад.

Приклад, що його навів київським мер, дає можливість передбачити майбутнє отих лісових масивів, що їх відведено під парк відпочинку. Буде проведено масштабне розчищення лісових територій від сміття та хворих дерев, «дикі» стежки перетворять на пішохідні доріжки, вздовж яких буде розташовано лави. Облаштують дитячі майданчики і території для занять спортом. І головне – завдяки цьому рішенню Київради виграло місто, а не окремі особи.

Анатолій Муховиков, заступник   голови КМДА і начальник Головного управління земельних ресурсів зазначив: «Вважаю рішення Київради перспективним. Нам конче потрібне системне вирішення питання щодо територій на околиці Києва – це, насамперед, стан лісових ділянок. Сосна, приміром, живе 80 років, а більшість дерев у Пущі-Водиці – це сосни віком понад 100 років, мертві дерева. Наше управління готове не тільки оперативно підготувати документацію і довідкову інформацію, а й внести свої пропозиції щодо розвитку територій відпочинку».