Про банкрутство «Київгаз» дізнався з преси

Днями Господарський суд Києва визнав ВАТ «Київгаз» банкрутом, навіть не поставивши до відома керівництво компанії. На судовому засіданні ніхто з «київгазівців» не був, оскільки нікого туди не викликали. Служителям Феміди, щоб офіційно розпочати процедуру банкрутства, знадобилося лише одне засідання.

Учора голова правління ВАТ «Київгаз» Олександр Таран розповів «Вечірці», що про рішення «на користь комерційної структури-позивача», яким компанію  визнано банкрутом, «Київгаз» дізнався лише із засобів масової інформації. За його словами, судова тяганина триває ще з 1999 року, коли «сумнівно було викуплено «боргові зобов’язання» «Київгазу» на 2,3 мільйона гривень». Проте компанія довела, що борг залишила у спадок стара організація – «Укргазпром». «Спочатку цю суму довели до 10 мільйонів гривень, а нині – вже до 16, – обурювався пан Таран. – Складається враження, що хтось дуже зацікавлений намагається фінансово тиснути на підприємство, щоб змінити структуру управління». Але голову правління ВАТ «Київгаз» здивувало інше: «Протягом останніх п’яти місяців із нами намагалися боротися через суди Полтави, Львова, Мукачевого, де ми доводили свою законну позицію і висунуті позивачем вимоги було визнано безпідставними. Дивно, що позивачі знайшли підтримку в нас удома – в Києві!»

«Київгазівці» й надалі налаштовані відстоювати свої права. «Боротися з цим неподобством будемо публічно, інформуючи усі ЗМІ!» – наголосив пан Таран. Він зазначив, що 10 лютого «Київгаз» уже подав апеляцію і звернувся до Мінекономіки по допомогу.