Гру в Афінах «зробив» Коліна

Той, кого вважають найкращим арбітром світу, італієць П’єрлуїджі Коліна, виявляється, не тільки збірну Чехії недолюблює. Цього разу він постарався данцям нашкодити. Інакше його дії в матчі наших суперників по групі збірних Греції та Данії просто важко охарактеризувати. Усього лиш протягом семи хвилин він «зробив» гру в Афінах.

За умов шаленої атакуючої гри господарів, за такої ж шаленої підтримки трибун та за відсутності ігрової практики в гостей з півночі важко було сподіватися, що данці зможуть бодай одного м’яча відіграти. А тут рефері чемпіонам Європи аж два подарував. Першого Заґоракіс забив зі штрафного на 25 хвилині. Не дочекався він встановлення стінки та свистка арбітра – пробив у незахищений голкіпером кут воріт. Нехай воно й по правилах, на те Коліна й майстер, аби ніхто не міг «докопатися» до його зухвалості, але, сміємо запевнити, у будь-якому матчі серії «А» синьйор Коліна відмінив би взяття воріт і Заґоракісу показав би картку. В Афінах йому заманулося гол зарахувати. Не оговталися данці після такої образи, як ось вам ще одна. За затримку рукою, якої взагалі-то й не було, і яка дуже і дуже нагадує порушення в матчі Голландія – Чехія, Коліна призначає пенальті. Маєте, вікінги, й 2:0!..

Далі можна було не грати, проте данці таки використали єдину можливість відквитати одного гола. Роммедаль на 45 хвилині зустрічі посміявся із безпечних чемпіонів, після їхньої грубої помилки просто перед власними воротами, перекинувши м’яча через воротаря й двох захисників грецької команди. І хоча весь другий тайм данці насідали на ворота «біло-синьо-хрестатих», ігрової практики їм таки не вистачило. Гра завершилася перемогою еллінів – 2:1, і вони вийшли на чільне друге місце в групі.