Волошка проти кон’юнктивіту

При кон’юнктивіті не завжди допомагає промивання очей чайною заваркою і навіть аптечні ліки багатьом неприємні. Що ж робити, коли очі нещадно закисають?

Можна промивати їх напарами квітів лікарських рослин: ромашки, календули, звіробою. Корисні настої насіння кмину, кропу. Також допоможе відвар із волошки. Треба взяти лише бокові пелюстки («язички»), чайну ложку їх заварити у склянці води.

Грудним дітям мами іноді промивають очі своїм молоком – воно стерильне. Але цього не можна робити, якщо є підозра на молочницю! Як тільки її збудник потрапить в око, вилікувати його буде дуже складно.

Цілюща соя

Сенсація з американського інституту з досліджень раку: у 70 відсотках випадків злоякісних новоутворень їх можна уникнути. Як? Зменшуючи кількість насичених жирів у харчуванні, обмежуючи вживання алкоголю, збільшуючи кількість протеїну в продуктах, які споживаєте. А найбагатша на протеїн соя. Лише 25 грамів сої щодня можуть істотно знизити рівень холестерину, зміцнити кісткову тканину, запобігти серцевим захворюванням, зокрема й інфаркту.

Температуру «зіб’є»… картопля

«Збити» високу температуру допоможе звичайна картопля. Для цього одріжте від картоплини два пласких шматки, прикладіть і прибинтуйте до голої ступні обох ніг, одягніть теплі шкарпетки чи добре укутайте ноги. Приляжте. Десь за годину температура знизиться, і вам стане значно легше.