Побачити Лондон українцям стане важче

Іммігрувати до Великої Британії відтепер буде значно складніше. Британський уряд має намір посилити контроль над мігрантами, зокрема і з України. Серед відповідних заходів – зняття у них відбитків пальців і впровадження системи балів, згідно з якою влада вирішуватиме, дати чи ні іноземцеві робочу візу.

Цей крок, на думку представників британського міністерства внутрішніх справ, покладе край практиці, коли власники візи знищують свої документи і розчиняються в тіньовій економіці. Таких людей практично неможливо депортувати, оскільки не відомо, до якої країни їх відправляти.

Інший захід, який хоче запровадити уряд, спрямований на боротьбу з так званою ланцюговою міграцією, коли іноземець, котрий отримав право на проживання, викликає до себе родичів.

Окрім цього, імміграційні служби одержать право обмежити міграцію з конкретної країни, якщо кількість заяв звідти різко збільшилась. Обмежень щодо кількості політичних біженців не передбачають. Проте офіційний Лондон обіцяє, що відмов у наданні політичного притулку збільшиться.