Андрія Воронина?

Найприкріший випадок минулого футбольного вік-енду для українських уболівальників стався в Мюнхені, де в суботу в 20 турі бундесліги місцевий «Байєрн» приймав леверкузенських «фармацевтів», за яких виступає нападник нашої збірної Андрій Воронин. І треба ж, аби за три дні до гри «жовто-синіх» в Албанії він отримав ушкодження. Приїхати до Тірани то він приїхав, але зіграти на повну силу, звісно, не зможе. І взагалі, його вихід на поле «Кемал Стафи» під великим знаком питання.

Ця гра в столиці Баварії принесла господарям перемогу 2:0, але догравав «Байєр» уже без Воронина. За баварців забивали: Макай на останній хвилині першого тайму з пенальті та Герреро на 67-й. Мюнхенський «Байєрн» ще міцніше укріпив своє лідерство в бундеслізі, тоді як леверкузенці відкотилися на шосте місце. Ще один фаворит чемпіонату Німеччини, клуб «Шальке» з Гельзенкірхена, свій матч у Ростоку з «Ганзою» звів у нічию – 2:2, порятувавшись на останній хвилині, і тепер відстає від мюнхенців на три очки. За суперника донеччан в кубку УЕФА відзначилися Санд та Айлтон. Минулорічний чемпіон бременський «Вердер» у важкій боротьбі здолав у гостях своїх сусідів із «Вольфсбурґа»: «музики» вирвали перемогу на 87-й хвилині зустрічі, завдяки зусиллям Вальдеса, – тож – 2:3 на користь «Вердера». Треба сказати, що матчі бременців із «вовками» останніми роками переважно й завершуються саме з таким рахунком. Можливо час «охрестити» ці двобої таким собі «північнонімецьким дербі».

Інші результати 22 туру в бундеслізі: «Нюрнберґ» – «Гамбург» – 1:3, «Ганновер» – «Боруссія» Д – 1:3, «Бохум» – «Армінія» – 1:1, «Штутгарт» – «Кайзерслаутерн» – 1:1, «Майнц» – «Герта» – 0:3, «Боруссія» М – «Фрайбурґ» – 3:2.

Становище команд у верхній частині турнірної таблиці: «Байєрн» – 41, «Шальке» – 38, «Штутгарт» – 35, «Вердер» – 34 очки.

Стрільці: Мінтал («Нюрнберґ») – 14, Клозе («Вердер») – 12, Баклі («Армінія») – 11, Воронин («Байєр») – 10 голів.