Стара Синьора знову сіла в калюжу

Неймовірно, але «Юве» протягом одного лише тижня двічі програє, тоді як протягом усього чемпіонату це з командою Фабіо Капелла траплялося тільки одного разу. А днями кривдниками «б’янко-нері» стали сицилійці. Міцний середняк вельми негостинно повівся на своєму острові зі Старою Синьорою і дуже допоміг «Мілану» в гонитві за лідером. 1:0 на користь «Палермо», гол у складі господарів забив Брієнца.

Міланці у матчі з римським «Лаціо» просто не могли не скористатися шансом, подарованим південцями. Однак їхня гра з лациалі склалася непросто. Володіючи територіальною та ігровою ініціативою, «россо-нері» протягом першого тайму завдали по воротах суперника лишень одного удару. Несподіванкою виявилося рішення Карло Анчелотті довірити Япу Стаму всю праву бровку. На своїй «новій роботі» голландський гренадер виглядав, м’яко кажучи, незграбно. В атакуючі комбінації команди не вписувався та й техніки бракувало, а в другому таймі ще й перестав встигати в захист. І як наслідок – на 56 хвилині збив у своєму карному майданчику Томазо Роккі й добре, що заробив ще тільки «гірчичника». Пенальті реалізував Массімо Оддо. Після цього тренер господарів вдався до замін, адже програвати на своєму полі чемпіон не мав наміру. На диво, він випустив на поле замість «блідого» Йон Даль Томассона нашого Андрія Шевченка (на знімку)! Із незаліченою травмою! Це було несподіванкою, як несподіванкою стала гра українця: «Мілан» одразу завівся, з’явилися моменти, запалали очі гравців так, наче тільки Шевченка й бракувало в їх складі. Коли ж на додачу вийшов на правий фланг Кафу замість «роботяги» Каладзе, то гра в нападі стала конструктивною. Утім, гру порятувало стандартне положення – на 72-й хвилині Шевченко красивим ударом зі штрафного, метрів з двадцяти, зірвав павутину в правому верхньому від голкіпера куті воріт (так би в Тірані, – тричі). До кінця гри залишалося майже 20 хвилин, проте вирвати перемогу «россо-нері» змогли тільки на четвертій доданій. Після затяжного штурму Ернан Креспо добив м’яча, який відскочив від стійки воріт після удару бразильця Кака. Вольова перемога «Мілана» – 2:1.

Інша міланська команда, «Інтер», уп’ятнадцяте довела, що цього року є наймирнішою в серії «А». Проте матч у Пармі аж ніяк не можна назвати мирним. Прогулянка до аутсайдера першості для «нерро-адзурі» могла перетворитися на першу поразку в 23 турах. Уже на початку другого тайму «хрестоносці» вели з рахунком 2:0 і в «Інтера» було на одного футболіста менше. За гру рукою на лінії своїх воріт П’єрлуїджі Коліна в середині першого тайму вилучив центрального захисника гостей Марко Матерацці – пенальті чітко реалізував Сельвініо. Другий гол красивим ударом бічеклетою вгатив під перекладину воріт Анджело Перуцці кращий бомбардир «Парми» Альберто Джералдіно. Але команда Манчіні вкотре цього сезону продемонструвала характер і вдесятьох переграла пармазанців. Після виходу на поле Михайловича та Адріано «Інтер» заграв швидше й розумніше. Втомлені гравці «Парми» відверто перестали встигати за інтерісті й частіше порушували правила. Саме завдяки «стандартам» гості відквитали обидва голи.

Спочатку на навіс Михайловича зі штрафного відгукнувся Іван Кордоба, зрізавши м’яч у відкритий кут воріт Фрея (востаннє колумбієць забивав два роки тому). А за вісім хвилин до фінального свистка Коліна вдруге показав на позначку – і знову в центрі уваги опинився Кордоба: Даніеле Бонера завалив його у воротарському майданчику під час спроби пробити головою після подачі кутового тим же Михайловичем. Вієрі з одинадцятки поцілив у той же кут, що й Сельвініо, і цей гол виявився сотим у його кар’єрі за «Інтер».

Таким чином відрив «Мілана» від  «Юве» скоротився до 2 очок. «Інтер» опустився на четверту сходинку, хоча і йде без поразок, набравши 39 очок.

Інші матчі 23 туру: «Сампдорія» – «Фіорентина» – 3:0, «Рома» – «Болонья» – 1:1, «Реджина» – «Сієна» – 3:3, «К’єво»– «Мессіна» – 1:0, «Кальярі» – «Лечче» – 3:1, «Брешіа» – «Удінезе» – 0:1, «Аталанта» – «Ліворно» – 1:0.

Склад «Мілана» в матчі з «Лаціо»: Діда, Неста, Мальдіні, Стам, Каладзе (Сержиньо, 59), Гаттузо, Пірло, Зеєдорф (Кафу, 62), Кака, Томассон (Шевченко, 58), Креспо.
Становище команд у верхній частині турнірної таблиці: «Ювентус» – 50, «Мілан» – 48, «Удінезе» – 40, «Інтер» – 39, «Сампдорія» – 38, «Рома» – 35 очок.

Стрільці: Монтелла («Рома») – 18 , Адріано («Інтер») – 14, у Шевченка – 13 голів.