Тут діткам повертають веселку

Малюки, народившись із вадами зору чи набувши їх у ранньому дитинстві, не розуміють, чого позбавлені. Тому відповідальність за те, щоб життя вигравало перед ними всіма кольорами веселки, беруть на себе дорослі. Як от у спеціалізованому дошкільному навчальному закладі №219, якому днями виповнилося 35 років.

На іменини до дітей та їхніх дорослих друзів, як і годиться, прийшли гості – заступниці голови Святошинського району Ольга Лопушанська та Наталя Пазенко, начальник управління освіти району Галина Терпиловська. Ольга Володимирівна вручила від імені голови та депутатів райради комп’ютер, Наталя Сергіївна – гарний сервіз. Нещодавно районна влада виділила дитсадочку понад 100 тисяч гривень, за які уже відремонтували дах і реконструюють санвузли. Завідувачка дитсадка-іменинника Ніна Рожко сказала, що впродовж двох минулих років голова району Володимир Мазепа, народний депутат України Володимир Бондаренко і депутат Київради Віктор Тищенко обладнали лікувальні кабінети двома найновітнішими офтальмологічними комп’ютерами і макулостимулятором для усунення косоокості. Необхідними ліками забезпечує дитяча поліклініка, придбання недешевих на сьогодні полівітамінів фінансує районне управління освіти. Ніні Рожко, яка очолює дитсадок 6 років, вручили Подяку районного голови з цінним подарунком.

Діти були веселі, розкуті, залюбки показували, як лікуються за допомогою спеціальних офтальмологічних комп’ютерів та макулотестера. Терпляче вдивлялися, доки на екрані не з’явилися кумедні й веселі, як у мультику, мурашка чи зайчик.

Усього тут 160 дітей, переважно із Святошинського району. Але беруть і з інших, якщо є потреба. Приймають із півтора року й роблять усе можливе, аби за кілька місяців діти бачили краще, а до школи йшли цілком чи майже здоровими.