«Табула Раса» повернулася з піснями води та повітря

Група «Табула Раса» після п’ятирічного мовчання підписала в Києві контракт із «Юкрейніан рекордс» – представником світового музичного лейблу «Юніверсал». Новий альбом групи, «Квіткові календарі», має вийти вже навесні.

«Табула Раса» – один з найфеноменальніших українських колективів. Крім живої та мелодійної рок-музики, група має незвичну історію. Найбільша її інтрига в тому, що 1998 року, на піку своєї популярності, гурт пішов зі сцени. Лідер «Табули Раси» Олег Лапоногов узяв творчу відпустку на невизначений термін, залишив публічне життя заради усамітнення та роздумів про сенс буття. Кілька років Олег вів життя відлюдника, переїхавши до Сум. «Я хотів абстрагуватися від людей, від соціуму. Залишив усе, аби краще зрозуміти себе та світ, – розповідає пан Лапоногов. – Певний час я проводив у монастирі, але загалом не хотів би дуже багато говорити про особисте. У кожного свій шлях самопізнання».

Після складної духовної роботи Олег вирішив повернутися до творчості. У 2004 році він знову приїхав до Києва і зібрав музикантів, з якими й почав записувати новий альбом на студії Сергія Товстолузького.

На церемонію підписання контракту пан Лапоногов прийшов у екстравагантному пальті, зі світлом любові до всього світу в очах. Олег жартує й випромінює енергію – тож платівка «Квіткові календарі» має бути принаймні цікавою, якщо не знаковою для української рок-музики.

«Це пісні води та повітря, – коментує Олег Лапоногов, – з двох десятків композицій, що їх я написав за останні п’ять років, ми з групою відібрали 12, спираючись на весь досвід рок-музики».

Рівно за тиждень відбудуться зйомки нового відеокліпу «Табули Раси» на пісню «Схід-2005». Режисером стане відомий український кліпмейкер Алан Бадоєв (працював з Іриною Білик, Наталею Могилевською, Андрієм Данилком). «Олег випромінює «іскристість» і тому, я впевнений, відео має вийти чудовим», – коментує режисер. «Я теж у цьому не сумніваюся, адже мене ніколи не полишає відчуття, що мені лише 15 років», – підтверджує Олег.