Мода кинула виклик конформізму

Нещодавно відбулася презентація колекцій одягу українських модельєрів. Відвідувачі, серед яких переважна більшість – жінки, обступили скляний подіум, роздивляючись колекції, хоча деякі з них були одягнені так, що мало чим поступалися моделям. Щоправда, чоловіки теж були небайдужі до моди: свою колекцію представив Олександр Гапчук, а серед неучасників був помічений спостережливий Михайло Воронін.

Найперше, що впало у вічі, – це ознаки Помаранчевої революції в моді. У колекції, представленій Анною Бабенко, майоріли помаранчеві стрічки на обох рукавах. А моделі Оксани Караванської пов’язали помаранчеві стрічки на шиї та взулися у помаранчеві чобітки. «Революційні» кольори були присутні і у колекції Олександра Гапчука, щоправда, вони навіяні кубинською революцією. Не менш революційною можна вважати назву колекції «Гроза суфражизму і виклик конформізму».

Як завжди, в показі моди були присутні дві тенденції: естетична та практична. Скажімо, навряд чи ви побачите вечірню сукню чорного кольору з червоною прищепкою завдовжки з метр на якійсь пані, що чимчикуватиме вулицею. А от чорні та бордові вечірні сукні уже найближчим часом можуть зійти з подіуму на столичні тротуари.
Особливий акцент показу мод – присутність собак. Сміхом і оплесками зустріла публіка вихід на сцену моделей із декоративними породами собак (чом не варіації на тему «дами з собачкою»?). Ось подіумом дефілює панночка, та погляди всіх прикуті до її супутника – одягненого в блискучий комбінезон тер’єра. А ось на сцені з’являється пані у шатах нареченої, яка тримає на повідку далматинця.

Щоправда, на відміну від моделей, собаки почувалися не дуже комфортно на скляному подіумі. Один пікінес так перелякався, що моделі довелося буквально тягнути песика, який щосили впирався.

Собачу монополію порушили оригінально: на сцену вийшов чоловік із дорожньою сумкою, розстебнув її і витягнув звідти пухнастого кота…

Завершився показ мод лотереєю: за номером вхідного квитка можна було виграти одну з речей (шубку, палантин, рукавички і навіть парфуми для собак).

Одному з переможців лотереї вдалося не лише виграти приз для коханої, а й здійснити її мрію – пройтися подіумом. Чоловік пройшовся поруч із відомою телеведучою Машою Єфросиніною.

Показ мод завершився, жіноче свято вдалося. Київські модниці дістали привід для жвавих обговорень та практичних кроків у напрямку бутиків.