Вранці – гроші, увечері – газ

«Газ України» – дочірня компанія НАК «НафтоГаз України» – обмежила газопостачання  АЕК «Київенерго» до повного погашення енергетиками заборгованості.

За січень цього року компанія «Київенерго» спожила понад 424,4 млн. кубометрів природного газу на суму понад 113 млн. грн., при цьому сплативши «Газу України» лише 39 відсотків вартості. Враховуючи, що до тарифу входять зобов’язання з ПДВ, які «Газ України» має негайно перерахувати до державного бюджету, та відрахування за послуги з транспортування, реальна сума оплати становить всього 8 відсотків від спожитого обсягу. Заборгованість столичної енергокомпанії становить понад 68 млн. грн. Загальний борг «Київенерго» протягом 2004-2005 років перевищив 82 млн. грн., повідомляє прес-служба ДК «Газ України».

За офіційними даними ДК «Газ України», АЕК «Київенерго» впродовж тривалого часу залишається найбільшим серед усіх споживачів в Україні боржником, бо начебто порушує договірні зобов’язання.

Відповідно до чинного порядку, ДК «Газ України» зобов’язала АЕК «Київенерго» самостійно припинити з 29 січня поточного року споживання цього виду енергоносія та перейти на інші види палива. У разі недотримання цих вимог, ДК «Газ України» дасть відповідне доручення газотранспортним організаціям щодо відключення АЕК «Київенерго» від постачання.