Якщо розраховуєте на субсидії

Законом України від 19 жовтня 2004 року № 2089-IV «Про затвердження прожиткового мінімуму на 2005 рік» затверджено такий мінімум на одну особу в розрахунку 423 грн. на місяць.

Цей закон набирає чинності з 20 січня 2005 року з дня його опублікування в газеті «Урядовий кур’єр».

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою встановлено плату за житлово-комунальні послуги на рівні 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу сім’ям, які складаються лише з пенсіонерів та інших непрацездатних громадян, або якщо у складі зареєстрованих є неповнолітні діти, інваліди І та ІІ групи і середньомісячний сукупний доход на одного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

Якщо середньомісячний сукупний доход на одного зареєстрованого у житловому приміщенні не перевищує 211,50 грн., то рекомендуємо терміново звернутися за призначенням субсидії на новий строк.

Розрахунок субсидій за встановленими відсотками сукупного доходу проводиться лише в разі звернення громадян за їх призначенням або в разі підтвердження громадянами права на отримання субсидії на новий термін.

Головне управління соціального захисту населення КМДА