Хто «канонірам» порох підмочив?

Відкритий футбол у матчах такого рівня – явище рідкісне, як сніг на Туманному Альбіоні, але цього разу ґранди вболівальників потішили. Проте, мабуть, нікому з тих лондонців, які прийшли на «Хайбері», не припав до душі кінцевий результат поєдинку. «Манчестер Юнайтед» з рахунком 4:2 просто нокаутував їхній «Арсенал». Починалося, втім, усе напрочуд добре для господарів: Патрік Вієра відкрив рахунок ще в самісінькому дебюті матчу, але вже за 10 хвилин Раян Ґіґґз скористався рикошетом та хаосом у карному майданчику господарів і вгатив м’яча в сітку їхніх воріт. Відкритий футбол, так відкритий футбол, – відповіли «каноніри», і на 36-й хвилині їх ветеран Денніс Берґкамп знову виводить «Арсенал» уперед. Другий тайм почався так, як того бажав тренер лондонців. Одначе то не був їхній день: лише за чотири хвилини напівзахисник гостей Кріштіану Рональду зумів двічі втекти від захисників «канонірів» і відверто переломив хід матчу. Вже за рахунку 2:3 за зухвалий удар суперника червоне світло спалахнуло перед захисником «Манчестер Юнайтед» Мікаелем Сільвестром. Утім, команда Алекса Ферґюсона (на знімку) вистояла, і навіть ще забила, геть підмочивши репутацію чемпіонів. Автор четвертого гола – Джон О’Ші, який на 61-й хвилині вийшов на заміну. Отож, завдяки феєричній грі в столиці, манкуніанці піднялися на друге місце в турнірній таблиці. Тепер їх випереджає тільки дружина Романа Абрамовича, зате аж на вісім очок. «Челсі» свій матч із «Блекберном» на його ж полі також виграв – 1:0. Гол на рахунку Ар’єна Роббена.

Склади команд у лондонському матчі: «Арсенал»: Альмунія, Кемпбелл (Хойт, 79), Сіган, Лорен (Фабрегас, 83), Коул, Фламіні (Рейєс, 70), Вієра, Люнґберґ, Пірес, Берґкамп, Анрі. «Манчестер Юнайтед»: Керролл, Фердинанд, Сільвестр, Г.Невілл, Хайнце, Кін, Скоулз, Флетчер (О’Ші, 61), Ґіґґз (Саа, 77), Кріштіану Рональду (Браун, 70), Руні.

Інші результати 25 туру: «Евертон» – «Норвич» – 1:0, «Бірмінгем» – «Саутгемптон» – 2:1, «Манчестер Сіті» – «Ньюкасл» – 1:1, «Фулхем» – «Астон Вілла» – 1:1, «Чарльтон» – «Ліверпуль» – 1:2, «Болтон» – Тоттенхем» – 3:1, «Портсмут» – «Міддлсбро» – 2:1, Вест Бромвіч» – «Кристал Пелас» – 2:2.