Баскетбол: абсолютний результат наших клубів

Несподівано перемогли всі вітчизняні баскетбольні дружини, які виступають у єврокубках. «Азовмаш» та «Хімік» зустрічалися із сильними грецькими командами і обидва звитяжили. Маріупольці переграли в гостях «Іонікос», південці ж удома не залишили каменя на камені від «Ларисси».

«Київські вовки» ж у столичному Палаці спорту в рамках групового турніру Євроліги ФІБА приймали чинного володаря Кубка ФІБА-Європа Казанський БК «Унікс». «Татари» прибули до України з неприхованим бажанням реваншу за нещодавню поразку на очах власних уболівальників. Тоді кияни здолали опонентів із різницею в 22 очки. Уже в дебюті наші «беки» просто приголомшили гостей – 19:6. Та в другій чверті казанцям таки вдалося розгойдати «вовків». Гра очко в очко до останньої секунди поєдинку та запекла битва в овер-таймі – так у двох словах можна описати цю гру. Обидва наставники команд перед своїми підопічними поставили фактично ту ж саму задачу – нейтралізувати «богатирів». Проте Ренате Паскуале, тренер БК «Київ», виявився вдалішим стратегом. Він напрочуд хитро використав «легких» гравців, чим поставив гостей у позицію постійного наздоганяючого. Протягом усього матчу «беки» вели в рахунку, випереджаючи казанців на два-три очки. І тільки напориста гра до останньої секунди принесла «Уніксу» жадану нічию в основний час. Одначе їх це не порятувало. Кияни овер-тайм провели на найвищому рівні й не зрадили обраній тактиці – знову важка гра з нейтралізацією силових гравців казанської команди та майстерні проходи флангових. Також можна відзначити й чудові триочкові кидки. Саме завдяки їм наші хлопці змогли перехилити шальки терезів на свою користь. Остаточний рахунок гри – 91:89.

Як і в футболі, у баскетболі на провідних ролях у нашій команді – іноземці. Маркус Норріс (на знімку ліворуч) реалізував п’ять триочкових кидків і став найрезультативнішим у киян. Загалом у нього – 23 очки. На рахунку Кресіміра Лончара – 19.

Перемога зміцнила другу позицію БК «Київ» у своїй групі. Приблизно такі ж гарні шанси на подолання групового турніру і продовження боротьби за трофей мають два інші українські клуби.