Нещасний випадок чи «рука Москви»?

Розпочато розслівування за фактом смерті прем’єр-міністра Грузії Зураба Жванії.

Пізно ввечері прем’єр  приїхав провідати свого давнього друга. Близько першої ночі з ним було втрачено телефонний зв’язок.

О  четвертій  годині ранку охороні вдалося з’ясувати його місце перебування та вдертися до квартири. Саме вдертися, адже після кільканадцяти дзвінків двері їм так ніхто і не відчинив. У одній із кімнат вони виявили тіла Зураба Жванії і його друга Рауля Усупова, який був заступником губернатора регіону Квемо Картлі. «Це нещасний випадок. Я особисто був на місці і переконаний у цьому», – повідомив журналістів міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі.

Однак із міністром не погоджується депутат грузинського парламенту  Алеко Шаламберідзе. На його переконання, останній теракт у Горі та  смерть Жванії – справа рук російських спецслужб.

У свою чергу президент Росії Володимир Путін, як тільки довідався про трагедію, направив телеграму, у якій висловив глибоке співчуття грузинському народові у зв’язку зі смертю Зураба Жванії, який, за словами Путіна, був добре відомий у Росії як прибічник розвитку добросусідських відносин двох народів.

Свою версію трагедії оприлюднив і гендиректор тбіліської газорозподільчої компанії «Тбілгазі» Давид Морчіладзе. Він переконаний, що обидва політики могли задихнутися від чаду внаслідок збою в роботі кімнатного газового каміну. Чиновник повідомив, що лише цього року за таких обставин у Тбілісі отруїлися більш як 60 осіб, 15 з яких – смертельно.