«Скасуйте скасування!»

Учора будівлю столичної мерії знову пікетували – мешканці Виноградаря вимагали скасування рішення Київради.

Історія така. Рішенням Київради ТОВ «Алекс Буд» отримало земельну ділянку на проспекті Правди, 80-82, де мало звести житловий будинок з прибудинковими приміщеннями та підземним паркінгом. Але мешканці навколишніх будинків не погодилися з новим будівництвом. Тоді також були пікетування Київради, звернення до численних інстанцій. На зустрічі з мешканцями Виноградаря і Нивок (про це наша газета розповідала) голова Подільського району Григорій Романюк повідомив про скасування рішення щодо будівництва на проспекті Правди. «Там буде сквер», – сказав Григорій Миколайович.

Але тепер до протесту вдалися інвестори будівництва, які мріяли поселитися в тому будинку. Вони вважають, що скасування було незаконним. У вимогах, які виклав голова координаційної ради громадської організації «Спілка громадських ініціатив» О.Соловйов, сказано: «Київська міська влада не в змозі забезпечити киян житлом, водночас протизаконним рішенням створює перешкоди громадянам у будівництві помешкань для своїх сімей».

До речі, на проспекті Правди світ клином не зійшовся. Житлове будівництво в Києві ніколи не припиниться, і свої гроші можна вкласти у зведення іншого будинку, який постане в іншому місці.