Стимулюємо демографію

Судячи з розпорядження столичної влади, цього року в Києві очікується народження щонайменше 26 тисяч дітей. У рамках реалізації міської комплексної програми «Турбота» на одноразову матеріальну допомогу при народженні дитини виділено 2,6 млн. грн. – по 1 тис. грн. на кожну. Цю допомогу надаватимуть лише малозабезпеченим сім’ям, де один із батьків на момент народження дитини проживає та зареєстрований у Києві. Потрібні й довідки про середньомісячний сукупний доход сім’ї за останні шість місяців, що передують народженню дитини, за умови, що він не перевищує рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Багатодітним на харчування

Цього року малозабезпеченим багатодітним сім’ям, які виховують п’ятеро і більше дітей, міська влада надаватиме 25 гривень щомісячної додаткової адресної матеріальної допомоги на кожну неповнолітню дитину. Умовою отримання допомоги є перебування на обліку в органах соціального захисту населення і право на отримання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. У рамках реалізації міської комплексної програми «Турбота» на здійснення цих виплат із міського бюджету виділено 240 тисяч гривень.

Одинока? Отримай допомогу

Розпорядженням міської влади додатково до державної допомоги, передбаченої Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», кожна одинока матір отримуватиме протягом 2005 року 25 гривень щомісячної матеріальної допомоги. На ці виплати міською комплексною програмою «Турбота» передбачено 6 млн. грн.