Українську революцію рятував і Джеймс Бонд

Сенсаційну новину повідомила вчора празька студія «Радіо Свобода». Виявляється, наближений до британських спецслужб журналіст Том Манґолд відразу після прибуття до Лондона опублікував своє дослідження в австралійській газеті «Зе Ейдж» щодо ролі західних спецслужб в українській Помаранчевій революції.

На думку Тома Манґолда, саме завдяки скоординованим зусиллям СБУ, української військової розвідки, американської ЦРУ та британської зовнішньої розвідки МІ-6, вдалося запобігти збройному конфлікту, який міг виникнути в Україні через прагнення деяких скорумпованих політиків та …кримінальних авторитетів «у законі» украсти перемогу в народного обранця.

На думку журналіста, Ющенка намагалися отруїти кілька разів упродовж місяця і використовували для цього не одну, а дві смертельні речовини. Чергову смертельну дозу розміром з макове зернятко Віктор Ющенко, як вважає британський журналіст, отримав 5 вересня під час вечері із генералом СБУ Ігорем Смєшком та його заступником Володимиром Сацюком. За даними Тома Манґолда, Смєшко не підозрював про змову. У ній нібито зізналися кухар та кельнер, які готували та подавали вечерю.

В інтерв’ю британському журналісту професор Микола Поліщук, член спеціальної комісії Верховної Ради з розслідування цієї справи, сказав, що план був дати смертельну дозу для того, щоб Ющенко помер на другий день. Його поховали б іще до того, як могли виявити в тілі діоксин та іншу отруту – ендотоксин. Тільки те, що Ющенка знудило дорогою додому, врятувало йому життя, вважає професор Поліщук.

На закінчення Том Манґолд зауважує, що перемога Помаранчевої революції, безумовно, належить самим українцям, але її святкуватимуть і ті люди на Заході, які вважають, що демократії інколи потрібний обережний поштовх для того, щоб 48 мільйонів людей могли скористатися нею вперше в житті.