Плати дорожче і їдь

Олег Іванович САМОЙЛОВ із Голосіївського району повідомив про те, що з 26 січня цього року рейси автобуса маршруту №43, який курсує від станції метро «Видубичі» до Козина, з 10 до 16 години відмінили. Тож тепер школярі й студенти, яких чимало користувалося саме ним, змушені чекати до вечора або їхати на маршрутках. Пасажири, які не знали про це нововведення і подовгу чекали на зупинках, кажуть, що транспортники просто хочуть підвищити ціну за проїзд. Тож і вигадують, мовляв, такі «зручності» для пасажирів. А маршрут – неприбутковий, бо водії в ньому вже й забули про те, що пасажирові, який оплатив проїзд, потрібно видавати квиток, і їх ніхто не контролює.

Як повідомив редакції начальник відділу перевезень автобусного парку №1 КП «Київпастранс» Валентин Анатолійович ГУНЯ, із 26 січня згідно з новим розкладом руху, що надійшов до них із КП «Київпастранс»,  з 10 до 16 години автобуси маршруту №43 працюють у режимі таксомоторів з відповідною платою. Що ж до школярів, то ті з них, кому ще не виповнилося 16 років, мають право на безплатний проїзд у таксомоторах. Щоправда, провезти безоплатно школяра чи ні, вирішує водій. Ухвалити ж таке, як згодилися й в автопарку, непопулярне рішення вимушені були через той стан, у якому нині перебуває комунальний транспорт.

У відділі перевезень служби організації руху КП «Київпастранс» повідомили, що перш ніж розробити й затвердити новий графік руху автобусного маршруту №43, вивчали це питання. І ухвалили рішення, зваживши на те, що в цьому напрямку курсує чимало маршрутних таксі та автобусів. От ними, мовляв, нехай і дістаються мешканці окраїни та їхні діти до своїх домівок. І взагалі в КП «Київпастранс» зараз на стадії вирішення питання про переведення цього маршруту з міського на приміський з відповідною зміною вартості проїзду, зрозуміло (у бік збільшення).

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.