Із «Последних новостей»

На початку січня ми започаткували серію публікацій до 100-річчя «Вечірнього Києва». Розповіли про київську «Вечернюю Газету», від якої веде своє літочислення наше видання. Сьогодні ви довідаєтеся про іншу його попередницю.

«Последние новости», які почали з’являтися друком 1907 року, виходили у форматі вечірнього видання. За змістом газета відповідала інтересам і генерал-губернатора, і градоначальника, київської інтелігенції, міщан і купців. Про це свідчать хоча б такі повідомлення.

Холерна епідемія

За вчорашній день до Александрівської лікарні надійшло 56 хворих, померли п’ятеро. У першій половині сьогоднішнього дня лікарня прийняла 43 хворих, четверо вже померло.

На сьогоднішньому засіданні міської Думи буде розглянуто питання про асигнування засобів для боротьби з епідемією холери в Києві.

Літературна справа

29 вересня в київській судовій палаті за участю станових представників під головуванням М.Дарагана розглядали справу за обвинуваченням редактора-видавця «Почтових новостей» Г. Н. Брейтмана. Причиною порушення справи стала з’ява в кількох номерах газети публікацій Брейтмана «Злочин».

Обвинувачував товариш прокурора п.Новачков, захищав присяжний повірений п.Марголін. Судова палата після тривалої наради винесла Брейтману виправдувальний вердикт.

Спуск крейсера

У Миколаєві з великою урочистістю відбувся спуск четвертого мінного крейсера «Капітан-лейтенант Баранов». При спорудженні крейсера враховано недоліки кораблів під час ведення боїв у роки російсько-японської війни. Миколаївським заводам замовлено ще 10 таких крейсерів. Вартість одного близько трьох мільйонів.

Виходили «Последние новости» до 1912 року. 1913 року киянам видавці знову запропонували «Вечернюю Газету», на зміну якій 1915 року прийшла газета   «Вечерние  новости», з якою Київ зустрів революцію.