Срібне визнання талантів

Нащодавно в Монте-Карло, перлині мініатюрного князівства Монако і столиці азартних ігор, відбувся найпрестижніший Міжнародний конкурс циркового мистецтва, на якому вихованці Київського державного коледжу естрадного та циркового мистецтв В’ячеслав та Олександр Ірошникови здобули срібного клоуна та срібні медалі.

– На конкурс у Монте-Карло без таланту не потрапиш, а тим паче не посядеш призового місця, – не без гордості заявив директор коледжу, заслужений діяч мистецтв України, професор О.Чуніхін. – Переможці стають всесвітньо відомими артистами, з ними одразу ж підписують контракти. Якщо Паризький міжнародний конкурс є молодіжним, то в Монте-Карло з’їжджаються профі.

Нагадаємо, що перш ніж отримати срібного клоуна в Монте-Карло, брати Ірошникови під керівництвом режисера Тараса Подзнякова здобули Ґран-прі на минулорічному Паризькому конкурсі. Там брати ткнули за пояс китайський колектив із 40 атлетів, які буквально заполонили арену. Однак цього року колективізм узяв реванш і китайці отримали золотого клоуна. І хоча Піднебесну представляла вже інша команда, однак китайці не відмовилися від власної цікавинки – масовості: на арені було тридцять атлетів.
Все одно друге місце в Монте-Карло – безумовний успіх. Свідченням цього є те, що відразу після виступу Ірошникових член журі – принц Реньє ІІІ Грімальді (князює в Монако з 9 травня 1949 року), стоячи аплодував українцям (окрім них такої честі удостоїлися лише китайці).