Телефонуйте, і вам допоможуть!

В Україні існує єдина поки що національна гаряча лінія з питань ВІЛ-СНІДу, що виконує не лише функцію швидкої психологічної допомоги хворим. Усі, хто телефонують, можуть отримати вичерпну інформацію щодо профілактики та лікування вірусу імунодефіциту людини.

За два з половиною роки сюди звернулося понад 24 тисячі людей. Багато хто намагався вкоротити собі віку, але фахівці запобігли таким випадкам і вивели людей із кризового стану. Згідно з даними Національної лінії телефону довіри, на який щомісяця звертається понад тисячу абонентів, найчастіше лунають дзвінки від молодих людей від 21 до 30 та від 31 до 40 років (відповідно, близько 30 і 18 відсотків звернень). Втім, нерідко телефонують навіть медпрацівники, особливо з регіонів, за роз’ясненнями щодо шляхів передачі та профілактики ВІЛ/СНІДу.

Доброю тенденцією можна вважати збільшення кількості дзвінків від батьків та вчителів, стурбованих змінами в поведінці підлітків та старших дітей. Адже нерідко вміння тактовно і вчасно повести відверту розмову із сином чи донькою на делікатну тему теж може вберегти дитину чи допомогти вчасно розпочати боротьбу з небезпечною хворобою.

За телефоном довіри цілодобово і безплатно з різних куточків країни може зателефонувати кожен, аби дізнатися про можливі шляхи передачі інфекції і методи боротьби з нею, отримати інформацію щодо пунктів (медичних установ), де можна зробити аналізи на ВІЛ та дізнатися про права ВІЛ-позитивних людей.

Безплатна Національна лінія телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІДу працює цілодобово – для кожного, хто потребує консультації фахівця чи дієвої допомоги в біді з близькими людьми! Тел. 8-800-500-45-10, консультації за допомогою Інтернет-сторінки www.helpme.com.ua