Небезпечне піаніно «Таліти Кум»

Група «Таліта Кум» присвятила другу платівку бажаних результатів улюбленому напою – каві. Альбом «Гаряча і гірка» став першою помітною музичною подією цього року. Юля Міщенко нарешті знайшла свій образ.

«Кава є атрибутом львівського життя, тож я, «класична» львів’янка, знаковий та важливий для себе альбом вважаю епітетом до цього напою», – розповідає пані Юлія. «Гаряча i гiрка» – ці якості кави щонайкраще пасують як до самої Міщенко, так і до її групи «Таліта Кум». Відповідно, настрій альбому – романтичний та зігріваючий.

Записували платівку на студії «З ранку до ночі» під керівництвом її директора Володимира Григоровича. Він також прописав усі клавішні партії «Гарячої і гіркої». Важливо, що продюсером платівки була сама Юля Міщенко – це унікальний випадок в українському та й у світовому шоу-бізнесі. Саме тому музика вдалася затишною, на межі підліткової філософії та пафосу найкращих зразків британського року. «Є в цій музиці щось від французького шансону, від львівського романсу, – коментує пані Міщенко. – У запису ми також використовували симфонічну музику».

Навесні розпочнеться турне «Гаряча і гірка» п’ятнадцятьма містами України, а прем’єра відбудеться в Києві. Режисером буде молодий талановитий кінорежисер Алан Бадоєв – він працював і над відеокліпом «Гаряча і гірка». Спонсор альбому та турне – відомий львівський кавовий бренд. «Майже диво: збіглися мої творчі інтереси та бажання спонсора. Адже я б ніколи не змогла написати пісню на замовлення», – запевняє Юля.

Одним з основних елементів сценічного оформлення під час турне буде декоративне піаніно, прикрашене з усіх боків шматочками дзеркал. Саме для того, аби продемонструвати піаніно якомога ширшому загалові, «Таліта Кум» вирішила взяти участь у відбірковому конкурсі «Євробачення» – група виступала з піснею «Лови мене» (вона є і в новому альбомі). На зйомках конкурсу через технічні обставини піаніно в кадр так і не потрапило. Натомість під час турне небезпечне піаніно буде талісманом «Таліти Кум».

Наприкінці зустрічі в затишній кав’ярні Юля Міщенко розкрила два секрети: фірмової кави та успіху. «Я так багато працюю, що навіть не знаю слова успіх, – каже Юля. – Треба бути трудоголіком, і тоді з’являться результати».