«ПОРА!» змінюється

Після перемоги Помаранчевої революції і обрання Президентом Віктора Ющенка Громадська кампанія «ПОРА!» розпочала новий етап своєї діяльності. Віднині вона проводитиме «Декучмізацію України». Про це було заявлено на Всеукраїнському форумі, в якому, окрім активістів «ПОРИ», взяли участь і представники дружніх організацій. Зокрема, сербський рух «Отпор» представляв Марко Маркович, грузинську «Кмару» – Георгій Канделакі, а словацький ОК-98 – Павел Ремеш. Серед гостей також були народний депутат Микола Томенко, директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький та виконавчий директор Української гельсінської спілки із захисту прав людини Володимир Яворський.

«ПОРА!» вимагає розсекретити і скасувати численні укази колишнього президента й постанови уряду з незаконними грифами «не для друку» чи «для службового користування». Слід також провести кардинальне оновлення влади: звільнити з роботи працівників, які порушували закон, провести люстрацію та переатестацію державних чиновників. Крім того, кампанія виступає за реформи судової системи, місцевого самоврядування та оподаткування.

Нові часи вимагають нових методів діяльності, тож відтепер «ПОРА!» не лише організовуватиме вуличні акції, а й застосовуватиме законодавчий та юридичний вплив. І співпрацюватиме із владою. Проте, знову розпочне протести, якщо нова влада не дотримуватиметься своїх передвиборних обіцянок.