Місто заквітчають трояндами

Тисячі троянд і тюльпанів зацвітуть на клумбах Києва навесні, якщо їх, звісно, не повикопують «любителі» рослин. Призабута у скрутні часи становлення Незалежності України краса повертається на вулиці столиці.

На 730 тисяч гривень «Київзеленбуд» закупив 15 тисяч кущів троянд, 100 тисяч цибулинок тюльпанів, 5 кілограмів насіння різних квітів, 3 тисячі квітуючих кущів. Тюльпани вже висадили, а от решту квітів і кущів мають висадити навесні.

Найбільше квітів, за даними підприємства, висаджують у Шевченківському районі столиці. На жаль, значну частину рослин викопують люди та знищують собаки без повідків, повідомляють зеленбудівці. Певно, кияни відвикли від такої краси і вважають її дефіцитом, який недешево коштує. Тому й озеленюють дачі, помешкання «дармовими» кущиками. Проте не все те краще, що росте в сусіда. Іноді знизуєш плечима, коли любителі рослин відводять для пальми чи не півкімнати, так що й самим вже місця мало. Є рослини, які краще ставити в офісі. На вулицях також висаджують не аби що. У помешканнях та й на дачі ніколи не створить затишку поцуплена квітка, якій місце на клумбі.
Адже цілком можливо і по кишені створити собі оранжерею на балконі, висадивши звичайні кущики герані або декоративні соняхи. Та й радості від того буде більше: зелень прикрашатиме фасад будинку, біля якого також цвістимуть квіти. Тільки треба дати змогу їм розквітнути.