Пробивається крізь сніговий полон

Сніг ішов півдоби безупину, тому по всьому місту громадський транспорт рухався дуже повільно й обережно. На маршрутах працювала та сама кількість автобусів, тролейбусів та автобусів, як і щодня, проте інтервал руху через негоду збільшився.

«Київпастранс» розчищав деякі зупинки, закріплені за цим підприємством, приміром,  трамвайні (у напрямку Борщагівки, Троєщини).

Як пояснив Сергій Литвинов – начальник управління координації планування та аналізу доходів КП «Київпастранс», майже не було так званих побутових поїздок киян на ринки, у торговельні центри, тому кондуктори продали менше квитків, аніж зазвичай.

Про стан столичних доріг розповів Василь Мельниченко – головний інженер комунальної корпорації «Київавтодор». За його словами, уночі автошляхи міста прибирало 307 одиниць спеціальної дорожної техніки. Щоб сніг не примерзав до асфальту і швидше танув, дороги здебільшого посипали сіллю. На спусках та підйомах розкидали щебенесолеву та піскосоляну суміш. Зранку на мосту Патона через ДТП перекривали рух, та  представників «Київавтодору» на місце пригоди не викликали, бо нарікань, пов’язаних зі станом дороги на цьому відрізку шляху не було, і це підтвердила система відеоспостереження, що діє на цьому мосту.

Результат праці шляховиків став помітний учора лише о 13-й годині дня – тоді автошляхи «почорніли»: снігопад припинився, а той сніг, що випав, почав танути, «зустрівшись» із сіллю. А ще «Київавтодор» звільнив уночі зі снігового полону 215 підземних пішохідних переходів.