Аварій багато, але жертв немає

Учора від самого ранку й напередодні увечері, отримавши штормове попередження, весь особовий склад столичного управління державтоінспекції працював в посиленому режимі.

Як повідомили у відділі профілактичної роботи УДАІ Києва, всі патрульні автомобілі ретельно укомплектовані, аби передбачити всі можливі дорожні ситуації за складних для руху погодних умов. Насамперед йдеться про необхідні інструменти, ремкомплекти та буксирувальні троси. Тому вчора нерідко можна було спостерігати ситуацію, коли співробітники ДАІ допомагали автолюбителям визволяти авто зі снігового полону чи виїхати на підйомі. Ще вранці столична ДАІ розповсюдила звернення начальника київської державтоінспекції Олега Трохименка з проханням бути максимально обережними при виборі швидкісного режиму й рекомендацією не залишати автомобілі на узбіччях, щоб не заважати роботі комунальних служб. Втім найоптимальніший варіант – уникнути поїздок на авто взагалі.

Проблем, незважаючи на зусилля, уникнути повністю не вдалося. Дорожні затори виникли на багатьох вулицях, в переважній більшості на під’їздах до головних міських магістралей та підйомах. Більш ніж завжди рух був ускладнений на мосту «Метро» – вранці для руху в напрямку Броварів була вільна лише одна смуга. Виник затор через вантажівку – спроби її водія піднятися угору були марними. Пізніше аналогічна ситуація виникла й на зустрічній смузі в напрямку центру. Чутки про те, що два мости через Дніпро закрито для руху, в державтоінспекції столиці назвали перебільшенням.

За даними правоохоронців на 12 годину в столиці було зареєстровано 20 дорожньо-транспортних пригод. Утім співробітники ДАІ запевняють, що спричинені вони складними умовами руху й скоєні на невеликій швидкості. Тож серйозних наслідків не мали.